adventure

Vintage and food in Rome

Ik ben een week terug van een onvergetelijke reis. Een reis langs Napols en Rome. Het was mooi, uitputtend en (eigenlijk) niet te omschrijven. Voor de mensen die er over denken Rome een bezoek te brengen (DOE HET!) hier een paar winkels die bezocht moeten worden, als je van goed eten houdt en kleding (en wie doet dat nou niet???????). Nog een voordeel het ligt allemaal dicht bij elkaar.

 

King Size Vintage  (Via del Boschetto, 94, 00184 Roma, Italië)

Deze winkels is zeker een bezoek waard als je hart sneller gaat kloppen bij het zien van hoge broeken (voorzien van print), vertrapte schoenen en misschien wel foute boa’s, want hier hebben ze het allemaal! Als ik kon had ik alles gekocht, inclusief de de verkoopster. Ze was super buper geweldig en ze was niet vies van mijn camera zo als je kunt zien, want ze zette haar liefste glimlach op. Ze aarzelde ook niet toen ik vroeg naar een visitekaartje, ik kreeg er namelijk gelijk een hele stapels stikkers bij met een enorm varken erop. Maar deze winkel heeft me wel liefdes verdriet bezorgt nadat ik mijn pluizige roze liefde (zie 4e foto) er moest achterlaten. Dat is het leven, keuzes maken… Dus let op als je deze winkel durft binnen te gaan zorg dan voor een goed gevulde portemonnee (die leeg is als je weer buiten staat met volle tassen) en een grote voorliefde voor alles dat al eens gedragen is. BETREED OP EIGEN RISICO! (;

DSC03864

De verkoopster was net zo stoer als haar winkel!

De verkoopster was net zo stoer als haar winkel!

DSC03865

Ik kan nog steeds niet stoppen aan deze schoonheid te denken

Ik kan nog steeds niet stoppen aan deze schoonheid te denken

DSC03868

DSC03869

DSC03873

DSC03875

 

 

 

 

 

La Boccaccia     (http://www.pizzerialaboccaccia.it/)

Ik kan hier vrij weinig over zeggen, behalve dan dat je het gewoon moet proeven!

heeft geen uitleg nodig denk ik

heeft geen uitleg nodig denk ik

DSC03862

DSC03863

 

 

 

 

Super-Space

Ik verbaas me er nog steeds over dat we hier naar binnen zijn gegaan. De winkel zag er van buiten wel leuk uit, maar heel klein. Drie paspoppen stonden voor de deur en een kassa. Verder niets. Het enige wat voor nieuwsgierigheid zorgt is het kleine raampje op de grond precies voor de deur. Door dat raampje kan je nog net een kleding rek zien een verdieping lager. Nog een verdieping lager zijn twee kleine ruimtes propvol met kleding, een voor mannen en een voor vrouwen. Duur, maar super lux en vol kwaliteit. Dus nog een tip voor als je in Rome wilt shoppen, kijk in alle kleine, niet opvallende winkeltjes. Ze kunnen je verassen.

kleding, kleding en nog eens kleding! (ik ben helemaal verliefd op de schoen naast het rode tasje)

kleding, kleding en nog eens kleding! (ik ben helemaal verliefd op de schoen naast het rode tasje)

DSC03842

wolle broek

wolle broek

jurk van momonì (assistente Lulu) en rechts de verkoopster

jurk van momonì (assistente Lulu) en rechts de verkoopster

lekker warm vest van Marios http://www.marios.eu/

lekker warm vest van Marios http://www.marios.eu/

DSC03850

DSC03852

DSC03853

 

 

 

 

 

Giolitti     (Via degli Uffici del Vicario, 40, Roma, Italië)

Een ijs walhalla!! Noem iets lekkers en ze hebben het in de vorm van ijs. Het vervelende was dat je moest kiezen!! :o

mijn geweldige kleurencombinatie ijs: (van links naar rechts) hazelnoot - appel - peer!

mijn geweldige kleurencombinatie ijs: (van links naar rechts) hazelnoot – appel – peer!

Giolitti (klinkt ook zo Italiaans, zelfs uit mijn mond)

Giolitti (klinkt ook zo Italiaans, zelfs uit mijn mond)

 

 

 

 

Vertigo Vintage Boutique (Via del Gesù, 71, 00186 Roma,Italië)

Een vintage winkeltje met vooral grote merken. Prada, Dolce & Gabbana, etc. Dus nog redelijk prijzig, maar wel leuk om naar te kijken en om over te dromen.

met mijn vriendin Lulu (en haar super coole Filippa K tas)

met mijn vriendin Lulu (en haar super coole Filippa K tas)

DSC03704

een paar kasten vol vintage tasjes!

een paar kasten vol vintage tasjes!

DSC03706DSC03707

DSC03709

een prachtig blouseje van Prada (veel te duur, maar zo hebberig makend!!)

een prachtig blouseje van Prada (veel te duur, maar zo hebberig makend!!)

DSC03711

 

 

Dit waren een paar hoogte puntjes (qua winkels) in Rome. Ze zijn allemaal een bezoekje waard, maar eerst goed sparen!

 

doeidoei

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lulu 29 oktober 2014 at 16:23

  hey noopie
  Leuk, en leuke foto’s van mij :)
  alleen hoe moet je de foto’s vergroten of kan dat niet want ze zijn nu zo klein zelfs als je er op klikt nog best klein
  xx

  • Reply hhavandersluijs 4 november 2014 at 14:53

   grote foto’s lukt me nog niet, maar ben er mee bezig :)
   leuk dat je m’n site bezoekt ;p
   xx

 • Reply Hans 24 november 2014 at 15:47

  Mooie winkel en inderdaad ook mijn lievelingskleur(bij n vrouw dan wel te verstaan), het roze schatje.

  Je hebt ws geen tijd meer meer gehad voor iets anders…ik denk dat ik nog meer tijd doorgebracht zou hebben in de ijswinkel…;-)
  xx

 • Reply Ben 25 november 2014 at 09:42

  Leuke site! Jij hebt echt een voorliefde voor afgetrapte en gedragen kleren, alhoewel het Prada bloesje er niet gedragen uit zag. Het zou je heel mooi staan, denk ik. Zodra ik in Rome ben, koop ik het.
  Ik zou best nog wel meer foto’s willen zien van Rome.
  Groet B

 • Leave a Reply